Pályázati hírek – Magyar Falu Program 2022.

Tisztelt ügyfeleink!

2022. január 3-án megjelennek a Magyar Falu Program pályázati kiírásai 14 felhívással.

A jövő évtől lehetőség nyílik a meglévő bölcsődeépületek felújítására, továbbá először lehet pályázni fogászati kezelőegység beszerzésére is. Kültéri közösségi terek, létesítmények, például színpad építésére, fejlesztésére, valamint gépjárművek tárolására szolgáló építmény, mobil létesítmény kialakításának lehetőségét is megteremtik az új felhívásokban. Bővül az út-, híd-, és kerékpárút-építési pályázat, amelynek keretében 2022-től vízelvezető csatornarendszerek javítására és építésére is lehet forrást nyerni . Változatlan formában lesz elérhető az óvodai épület, a faluház, a művelődési és a kultúrház fejlesztésének lehetősége, valamint az orvosirendelő-fejlesztési pályázat.

A kedvezményezettek az önkormányzatok, amelyek a növekvő építési árak miatt a magasépítési beruházások esetében megemelt támogatási összegre nyújthatnak be igényt. Könnyítés számukra, hogy a Támogatói Okirat kibocsátásához nem szükséges az építési engedély megléte, elég az engedélyezési eljárás elindításának igazolása.

Ismét kiírják az iskolaépület- és tornaterem-fejlesztési pályázatot, amelynek a kedvezményezettjei a tankerületek lesznek.

Jelentős forrásra pályázhatnak továbbá az egyházközösségek három célterületre: egyházi közösségi terek fejlesztése és eszközbeszerzés, bértámogatás, valamint egyházi temetői infrastruktúra fejlesztése kategóriákban.

A falusi civil szervezetek ismét pályázhatnak tevékenységük támogatására.