Kötelező adategyeztetés

Tájékoztató az évenként kötelezően elvégzendő adategyeztetéshez

Minden új elektronikus kérelem benyújtás előfeltétele, a kötelező évenkénti egyszeri adatellenőrzés elvégzése

Tisztelt Ügyfeleink!

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a figyelmet, hogy minden elektronikus kérelem benyújtás (az ügyfél-nyilvántartás kivételével) előfeltétele a kötelező évenként egyszeri adatellenőrzés elvégzése.

Az elektronikus ügyintézési felületre belépő ügyfél vagy állandó meghatalmazottja, kamarai meghatalmazottja figyelmeztető üzenet kap arról, hogy jelenleg csak ügyfél-nyilvántartás keretébe tartozó kérelmet nyújthat be. Ezen kötelezettség alól kivételt csak az alábbi esetek jelentenek:

  • 2016. január 1-jét követően kérelmezte az ügyfél a nyilvántartásba vételét,
  • 2016. január 1-jét követően már nyújtott be ügyfél-nyilvántartási adatot módosító kérelmet,
  • 2016. január 1-jét követően már nyújtott be elektronikus úton „Nyilatkozat a nyilvántartási adatok ügyfél általi felülvizsgálatáról” elnevezésű nyomtatványt.

 

Az adategyeztetési kötelezettségnek az alábbi módon tehet eleget:

Kérjük, nyissa meg a nyilatkozatot az Ügyfél-nyilvántartás menün belül a „Nyilatkozat adatok megfelelőségéről” nyomtatvány kiválasztásával és figyelmesen olvassa el az azon található teendőket. A nyilatkozat alján található szürke gomb segítségével tekintse meg az ellenőrizendő adatait, majd lépjen vissza a nyilatkozatra. Amennyiben adatai megfelelőek, akkor nyújtsa be a nyilatkozatot, amennyiben nem felelnek meg, akkor a nyilatkozaton leírt módon lépjen be a menüponton belül az „Ügyfél-Nyilvántartásba bejelentett adatok módosítása” kérelembe és jelentse be a szükséges módosításokat.

 

Az adatellenőrzés bármely módon való elvégzését követően (nyilatkozat, vagy módosító kérelem beküldése) a Meghatalmazás kezelés és az Ügyfél-Nyilvántartás menün kívüli menük is újra elérhetővé vállnak és benyújthatóak az elektronikus kérelmek.

 

Az adategyeztetési kötelezettségnek képviselő útján történő teljesítése:

Figyelem! Ez a bekezdés kizárólag a meghatalmazottként illetve kamarai meghatalmazottként eljárókra vonatkozóan nyújt információkat.

Amennyiben Ön meghatalmazottként vagy kamarai meghatalmazottként lépett be és nem rendelkezik az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére való jogosultsággal, az adatellenőrzés elvégzéséhez szükséges nyilatkozatot tartalmazó Ügyfél-Nyilvántartási menün belül bármely menüpontra kattintva egy a jogosultság hiányát megállapító hibaüzenet jelenik meg, ezért az adatellenőrzés elvégzése sem lehetséges.

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a meghatalmazó ügyféllel és tájékoztassa, hogy Ön nem jogosult az adatellenőrzés elvégzésére, továbbá kérjük, tájékoztassa az ügyfelet az elektronikus kérelembenyújtást akadályozó adatellenőrzés elvégzésének szükségességéről, valamint annak lehetséges módjairól.

1. Amennyiben az ügyfél rendelkezik saját ügyfélkapuval akkor az adatellenőrzést önmaga elvégezheti.

2. Amennyiben az ügyfél rendelkezik olyan meghatalmazottal vagy kamarai meghatalmazottal, akinek a jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére, akkor ezen meghatalmazott vagy kamarai meghatalmazott alkalmas az adatellenőrzés elvégzésére.

3. Amennyiben nem rendelkezik az ügyfél olyan meghatalmazottal vagy kamarai meghatalmazottal, akinek a jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére, akkor a „Meghatalmazás kezelés” menü alatt található nyomtatványok alkalmazásával jelentsen be olyan meghatalmazást vagy kamarai meghatalmazást, amely kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére. Ezen képviselő jogosult az adatellenőrzés elvégzésére.

4. Amennyiben rendelkezik az ügyfél olyan meghatalmazottal, vagy kamarai meghatalmazottal, akinek a jogosultsága kiterjed az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére, de olyan harmadik személlyel (meghatalmazottal) szeretné elvégeztetni az adategyeztetést, akinek még nincs az ügyfél-nyilvántartási ügyekre meghatalmazása, a 3. pontban leírtak szerint járjon el.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/gmetleader/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373