Pályázati hírek- „Kistelepülési településtervek elkészítésének támogatása” című pályázati felhívás

Tisztelt Ügyfeleink!

A pályázati kiírás célja, hogy a településtervezés egyszerűsítésén túl támogassa az 5000 fő alatti lakónépességű településeket a településterveik jogszabályban rögzített tartalom és formátum szerinti elkészítésében, figyelembe véve a települések adóerő képességgel mért jövedelmi helyzetét, és a rendelkezésre álló hatályos helyi építési szabályzatuk elfogadásának idejét is.

A felhívás keretében támogatási kérelmet nyújthat be valamennyi, 5000 fő lakónépesség alatti, a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program Pluszból településtervezési feladat ellátásához támogatást igénybe nem vevő települési önkormányzat. Önkormányzati társulás esetén a társulás bármelyik tagja önállóan nyújthat be támogatási kérelmet, ha lakónépessége az 5000 főt nem éri el és a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program Pluszból településtervezési feladat ellátásához támogatást nem vett igénybe.

A támogatás formája nem visszatérítendő támogatás.

A maximálisan igényelhető támogatási összeg a Pénzügyminisztérium által közölt adóerő-képesség nyilvántartása alapján differenciált a lentiekben rögzített összegekkel:

Adóerő képesség:

0-12 000 Ft/fő esetén a maximálisan igényelhető támogatási összeg 3 000 000 Ft

12 000-24 000 Ft/fő esetén a maximálisan igényelhető támogatási összeg 1 500 000 Ft

24 000 Ft/fő felett a maximálisan igényelhető támogatási összeg 500 000 Ft

A támogatási intenzitás mértéke legfeljebb 100 % lehet.

A pályázatok beérkezésének határideje 2021. november 19.

A pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken érhetők el:

https://lechnerkozpont.hu/telepulestervpalyazat